Inquiry

Stuff, nye malerier af Thomas Hallas Øvlisen hos V1 Gallery.

Thomas Hallas Øvlisen har til denne udstilling malet landskabs malerier med autolak. Lagene bygges op og slibes væk, så der lidt efter lidt opstår en blanding af kaotiske former og rette linier. Det ikoniske amerikanske landskab, Monument Valley, danner basis for landskabet i alle malerierne.

Uddannet fra Rhode Island School of Design (RISD) i Providence, nord for New York og efter et udbytterigt ophold i New York er Thomas vendt hjem for at finde ro til at udforske sig selv og uddybe sin kunst. Udstillingen på V1 markerer kulminationen af de tanke- og arbejdsprocesser, som han begyndte at arbejde med under sit afgangsprojekt, Happiness 2001 på RISD's kunstmaler linie. Lige som dengang hedder alle malerierne i dag Happiness, nu blot 2003.

Samtidig med sin B.F.A, erhvervede Thomas sig også en koncentration i Kunsthistorie. Så han udover sine danske forbilleder, som Torben Ebbesen, Stig Brøgger og Wilhelm Hammershøi, er inspirreret navne som Kriss og Kurtz, Paul Barolsky og Jean Baudrilliard. Det kan dog ikke gå umærket forbi at han har boet i New York og han lægger da heller ikke skjul på sin glæde ved byens undergrunds miljø.

Inspirationen er bla. fundet i pop-kunstens gentagelse, color-fieldens dybde og den post-moderne spiral, men mest af alt i den inderste sjæl og drengerøv, som vi aldrig kan og bør give slip på. Denne oplevelse giver luft og varme og bør ikke misses af et hvert livsgladt menneske.