Inquiry

V1 GALLERY PROUDLY PRESENTS
HVOR ER PAPFAR
A SOLO EXHIBITION BY SØREN BEHNCKE

Det er en stor fornøjelse at præsentere Søren Behnckes første soloudstilling.

Søren Behncke har skabt et finurligt univers, der afspejler hans skæve møde at anskue verden på. Hverdagssituationer knækker og bliver til humoristiske øjeblikke. Et par sekunder, hvor man forstår eller misforstår en situation - ser tingene, som de er med kaninører på. Et minde, der står klart i hukommelsen nu, illustreret med alle de håndtegn og pingviner man ikke havde til rådighed ved mindets oprindelse. Situationer skåret ud i og illustreret på pap.

Søren maler på og laver skulpturer i pap. Han har igennem de seneste to år arbejdet under alias'et Papfar i det offentlige rum. I Århus har Søren lavet en række kunstaktioner - forsynet Havmanden, fra Agnete og Havmanden, med et Krøyersk skipper-ansigt, hængt vrede pap-ansigter i træerne ved Vesterbro Torv og stillet mandshøje papkaniner op forskellige steder i byen. Det var også Papfar, som forærede Roy Muecks kæmpeskulptur Boy en 120 cm lang slangebøsse på ARoS.

Behncke prøver med sine papinstallationer at få os til at genopleve det byrum, vi måske er blevet immune over for ved det daglige gensyn. På samme måde bliver Sørens billeder et gensyn med situationer, vi måske ikke har oplevet før, men alligevel godt kan genkende elementer af, et fælles déjà-vu. I forbindelse med udstillingen 'Hvor er Papfar?' har Søren skabt 10 nye værker på pap, samt 5 nye papskulpturer; en af dem en traktor i 1/1.