Inquiry

V1 Gallery og Castle præsenterer:
OBEY GIANT
En udstilling af Shepard Fairey

Det er stor fornøjelse at præsenterer den første installation og udstilling af Shepard Fairey i Skandinavien. Shepard Fairey er globalt anerkendt for at være den der startede den bølge af street art, post grafitti og stencil kunst der de sidste år er skyllet ind over de fleste storbyer verden over. Shepard Fairey har siden 1989 været i gang med sit Obey Giant projekt, som i dag kan opleves verden over i form af klistermærker, plakater, stencils, instalationer og udstillinger.

Shepard selv beskriver sit projekt således:
Obey kampagnen kan beskrives som et experiment i fænomenologi. Fænomenologiens første mål er at vække en form for nysgerrighed ved ens omgivelser.
Obey kampagnen forsøger at stimulere nysgerrighed og prøver at få folk til at stille spørgsmål ved både kampagnen og forholdet til deres omgivelser.

Fordi folk ikke er vant til at se reklame eller propaganda hvor motivationen ikke er åbenlys, fremprovokerer gentagne og nye møder med Obey propoganda omtanke og måske frustration, men ikke destro mindre genopfrisker det beskuerens opfattelsesevne og øje (opmærksomhed) for detaljen.

Shepard Faireys stil er original, populistisk, politisk, humoristisk og yderst konsekvent.
Han sampler og mixer politiske ikoner med pop og rock stjerner, han infiltrerer musik, reklame og modeindustrien og både bruger og misbruger elementer fra disse miljøer i sine værker. Han anfægter vores forhold til kommercialitet og den berømthedskultur som stortrives i dag.
Han har 'overtaget' eller 'befriet' billboards, ofte blot med en sublim tilføjelse af OBEY GIANT ikonet på det rette sted, over det meste af usa og han er konstant en aktiv del af dialogen om kunstens plads i det offentlige rum.

Shepard Fairey har tidligere udstillet i blandt andet Tokyo, New York, London, Paris, Berlin og Los Angeles. Han har udgivet 2 bøger 'Post No Bills' og 'LA BASE', hans værker har været vist i utallige magaziner og aviser blandt andet: Tokion, Sleaze Nation, Face, I.D, Lavender, Arkitip, NY Times, Guardian, Nylon, Creative Review. Shepard Fairey har også et galleri i Los Angeles, Subliminal Projects, og et grafisk bureau, Studio nr.1.