Inquiry

V1 præsenterer
The Perversions of Mechanical Normality
A solo show by Jes Brinch

V1 præsenterer stolt The Perversions of Mechanical Normality, Jes Brinchs første soloudstilling på V1 Gallery.
Den 10. august lander den notoriske outsider Jes Brinch i V1 Gallery med sin omfattende udstilling The Perversions of Mechanical Normality. Udstillingen, som blæser til angreb mod vedtagne normer, er et destillat af de kunstneriske erfaringer Jes Brinch har gjort sig i løbet af hele hans karriere, og bærer samtidig præg af hans ophold i henholdsvis Danmark og Vietnam.

The Perversions of Mechanical Normality er et virvar af materialer og temaer sammenflettet af en rød tråd af tanker om og kritik af det moderne liv. Antikkens monumentale og majestætiske marmor blander sig med modernismens beton, farverige billedtæpper af silke og nylon, gennemsigtige lydværker og malerier, mens eksistentialistiske overvejelser smelter sammen med galgenhumoristiske iagttagelser af absurde hverdagssituationer.

I The Perversions of Mechanical Normality kan man som beskuer møde Self-Hate, manden i marmor som vrisser: 'Kan du så for helvede lade være med at gøre det igen din fucking idiot!' ad sit eget spejlbillede, Colonial Romance, en ældre liderlige marmorherre i badebukser som forsøger at kysse en ung asiatisk kvinde (en sammensmeltning af et klassisk motiv af Gauguin og Jes Brinchs egne observationer af sexturismen i Vietnam) og Head, et surrealistisk portræt af en meditativ tilstand hvor bevidstheden bogstavelig talt flyder ud af kraniet. Man kan bestige de tre kinesiske betonbjerge Mountain of Tradition, Moutain of Love og Mountain of Friendship som hver især er manifestiationer af de muligheder for hykleri som begreberne tradition, kærlighed og venskab rummer. Og man kan fare vild i det moderne samfunds nogle gange uforståelige autoritets- og statussystemer, som Jes Brinch har kortlagt på bløde billedtæpper - bl.a. i værket Lifestyle Suicide, hvor man i en PH-lampes skær aner en mand som er blevet nødt til at stå på sin Wegner Y stol for at få hovedet gennem en løkke. Samtlige af de fysiske værker indrammes af et specielt fremstillet soundtrack - et selvstændigt lydværk, men samtidig osse den lim der binder The Perversions of Mechanical Normality sammen.

Jes Brinch er idag officielt anerkendt som en af de vigtigste kunstnere på den danske samtidskunstscene. Han bor i dag på fjerde år i Vietnam med sin vietnamesiske kæreste som ligeledes er kunstner. The Perversions of Mechanical Normality er blevet til i Vietnam i 2007 med støtte fra Kunststyrelsen. Dagen efter The Perversions of Mechanical Normality åbner på V1 Gallery, er der fernisering på udstillingen The Human Mind af Jes Brinch og Per Elbke på Vesterfælledvej 7A.