Inquiry

V1 GALLERY OG CASTLE PRÆSENTERER
BANKSY VS. EINE

Det er en stor fornøjelse at præsentere den første installation og udstilling af Banksy og Eine i Skandinavien. Banksy og Eine har i de seneste år været globale pionerer, med base i London, inden for post graffiti og stencil kunst. Deres værker kan ses i gaderne fra Bristol til Tokyo, fra Paris over New York til Sydney.

Banksys stil er original, politisk, satirisk, chokerende og samtidig underholdende.
Han opfordrer beskueren til at vende tingene på hovedet, sampler og infiltrerer musik, reklame og modeindustrien og maler spørgsmålstegn foran de fleste autoriteter. Banksy har udgivet 2 bøger med sine værker, Banging Your Head Against a Brick Wall og Existencilism, hans værker har været vist i The Observer, Vogue, The Face, Creative Review, Sleaze Nation, I-D, Colors, Flaunt og Lodown for at nævne nogle få. Senest har Banksy lavet pladecover og plakat for den engelske gruppe Blurs album Think Tank.

Eine har malet de sidste15 år og har igennem længere tid arbejdet sammen med tøjdesigneren NOKI. Eine er især kendt for sin EINE signatur som er en så integreret del af bybilledet i London, at den endte i PlayStation spillet The Getaway, da de ønskede at skabe så virkeligt et gadebillede fra London som muligt.

Eines værker har været vist mange steder, blandt andet på udstillinger i Artomatic i London, i Alife i N.Y og Surface to Air i Paris, i filmen Kings and Toys og i adskillige bøger og magasiner. Eine har en særlig status i Tokyo hvor største delen af hans produktion bliver solgt.

Banksy VS. Eine udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem V1 Gallery og Castle. Castle er et kreativt københavnsk forum, der tidligere har været engageret i udstillingerne Byen Brænder og Castle VS. Castle producerer også grafik og tøj.